Renaix! reclama un espai a Castelló per als joves

Durant aquesta última setmana l’assemblea de joves Renaix! s’ha reunit amb representants de Castelló en Moviment, Compromís, del PSOE i de la coalició d’Esquerra de Castelló per transmetre’ls les demandes dels joves de la ciutat per a la propera legislatura.

Després d’haver consultat a centenars de joves de Castelló sobre els seus problemes en matèria de Treball, Emancipació, Estudis i Oci, s’ha pogut constatar la preocupació d’aquests pel seu futur, sobretot en temes de d’ocupació, on es reclamen més facilitats per accedir al mercat de treball, i en la part d’oci, on es remarca la falta d’espais propis per al jovent a la ciutat.

Renaix! ha volgut traslladar aquesta preocupació als partits, juntament amb la proposta de cessió d’un espai de l’ajuntament perquè el gestionen els joves de la ciutat. Amb un espai gestionat pels joves es podria donar sortida a moltes de les problemàtiques observades i alhora mantenir la proximitat i la independència dels joves.

Tots els diversos grups polítics s’han mostrat receptius amb la idea. Des de Castelló en Moviment ja es contemplava «fer ús de diferents locals socials de Castelló per fer-hi activitats actualment centrades al Casal Jove», mentre que el programa de Compromís preveu «recuperar espais públics per donar un ús cultural» i es volia potenciar una «casa de la joventut» independent de la gestió de l’ajuntament. L’esquerra de Castelló també inclou al seu programa «Promoure i donar suport a les accions dels grups de joves amb iniciatives de dinamització cultural [...] implicant directament a les persones joves en el disseny d'aquests programes alternatius». Finalment, el PSOE ha matissat que volen «reformular el consell de la joventut» com a part de les polítiques de joves.

Tots els grups s’han compromès a fer el possible per aconseguir la cessió d’un espai, tant si entren a l’equip de govern com si es queden a la oposició després de les eleccions del 24 de maig.

Trobada amb representants de Compromís

Trobada amb Ana Peñalver, de Castelló en Moviment
Trobada amb representants de l'Esquerra de Castelló
Trobada amb representants del PSOE

COMPARTEIX COMPARTEIX COMPARTEIX
    Comenta amb Blogger
    Comenta amb Facebook